zaterdag 1 augustus 2015

Loes in Spanje


Loes verhuisde in maart 2014 met haar man Fred en de honden naar het Spaanse plaatsje Lliber. Hier droomden ze al 30 jaar van. In eerste instantie wilde ze naar Frankrijk. Het liefst buiten een klein dorpje in de bergen. Loes is een echt buitenmens en geniet enorm van de natuur tijdens haar wandelingen.

Vrienden van Loes en Fred hadden een vakantiehuis aan de Costa Blanca en wisten ze te overtuigen dat Spanje meer is dan strand en toerisme en dat er in het binnenland prachtige wandelroutes zijn.

 Zo kwam het dat ze in 2003 voor het eerst kennis maakte met deze streek. “Het voelde meteen als thuiskomen. Ooit gaan we hier wonen” wist Loes. Het idee was om dit na 2017 te doen wanneer Loes niet meer zou werken maar in 2010 werd ze onverwachts ontslagen.

Ze viel door haar ontslag in een diep gat en kwam in een burnout terecht. Zij kwam bij een therapeut terecht die met haar tot de bodem is gegaan. Loes besloot er voor te gaan. Ze ontdekte hoe sterk ze is en hierdoor kon ze beginnen aan haar nieuwe levensfase.

“Ons hele leven omgooien en naar ons geliefde Spanje. Het is de beste beslissing die we konden nemen. Het voelde als een groot avontuur, we gaan dit gewoon doen!” Vertelt Loes enthousiast.

Eerst moest hun huis in Nederland worden verkocht. Dat nam zo’ n anderhalf jaar in beslag en toen was het eindelijk zo ver. 3 jaar eerder dan verwacht woonde ze in Spanje.

In Nederland had Loes veel vrienden, ze had niet verwacht om ook in Spanje weer een grote vriendenkring op te bouwen maar het tegendeel blijkt waar. Ze is verrast hoeveel bijzondere mensen ze hier tegenkomt. Mensen bij wie je het gevoel hebt dat je ze al heel lang kent. Het voelt hier heel vertrouwt alsof het zo moest zijn.

Ze vindt het heerlijk om geen stress meer te hebben en het gevoel heeft dat ze helemaal zichzelf kan zijn. Ze heeft voldoende tijd om die dingen te doen die ze leuk en belangrijk vindt; (nieuwe) mensen ontmoeten, wandelen met de honden, koken en eten (en drinken), tuinieren en geurenworkshops geven.

Wat ze het meest uit Nederland mist is haar tuin van 3000 m2. In haar tuin in Spanje kan ze haar ei onvoldoende kwijt. Daarom helpt ze andere mensen uit de buurt met hun tuin. Ook mist ze de herfst met zijn prachtige kleuren en de geur van het herfstbos.


 
Loes werkte bij het cosmeticamerk Guerlain als trainer en gaf ook geurtrainingen voor parfums. Hier in Spanje organiseert ze geurenworkshops. “Geuren doen veel meer voor je dan je zou denken.” Vertelt Loes en ze begint helemaal te stralen. In een ontspannen sfeer ontdekken mensen welk type geur het beste bij ze past.


Spaans leren valt haar tegen, het duurt langer en is moeilijker dan ze had gedacht. Gelukkig zijn de Spaanse mensen hier erg vriendelijk en behulpzaam. Ze waarderen het wanneer je je best doet om hun taal te spreken.

Loes geniet hier volop en eindigt ons gesprek met “Ze krijgen mij niet meer terug naar Nederland!”

Meer info: geurenloes.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten